Bir Şirketin Evlilik Serüveni : M & A - KHD 5 Çayı Eğitimimizi Tamamladık

DWGpWpjWAAEeRzu.jpg

KHD 5 Çayı Etkinlikleri kapsamında Yönetim Kurulu Üyelerimiz, Aktif Üyelerimiz ve 5 Çayı Proje Ekibimizle birlikte Esin Avukatlık Ortaklığının konuğu olarak Partner Sayın Av. Eren Kurşun'dan Birleşme Devralmalarının esaslarına dair eğitim aldık.

Yaklaşık 3.5 saat süren eğitimde Av. Eren Kurşun M&A'yin akademik sıralarda öğrenilenden farklı olduğunu belirterek şunlardan bahsetti;

"M&A yani şirket birleşme ve devralmaları TTK’daki anlamıyla kullanılmamaktadır. TTK’daki teknik anlamda bir şirketin diğer bir şirketi devralması ve devralınan şirketin ticaret sicilinden silinmesi şeklinde tanımlanmışken uygulamada bu sadece işin %2’lik kısmını oluşturur. Bizim bahsettiğimiz kavram çok daha kapsamlı bir kavram. Günlük hayatta karşımıza çıkan şirket evlilikleri haberlerinin %90’ı bir şirketin hissesini, fikri mülkiyet hakkını veya fabrikasını satın alması şeklinde gerçekleşir."

Sürecin genel işleyişinden bahseden Kuşun; Gizlilik, Hissedarlar, Niyet/Ön Protokol gibi sözleşme tiplerinden bahsederek Due Diligence süreci hakkında uygulamadaki deneyimlerini paylaştı.

5 Çayı Proje ekibimiz etkinlikte notlar alarak, yazın çıkarmayı hedeflediğimiz "5 Çayı Degisi"nin ilk etabını başarıyla tamamladı.

Eğitimin sonunda derneğimiz adına Genel Başkan Yardımcımız Cankat Şir, Sayın Av. Eren Kurşun ve Esin Avukatlık Ortaklığına destekleri ve emekleri için plaket takdim etti.

Yerel basında çıkan haberimiz için:

Kariyer Hukuk Derneği “Beş Çayı Projesi” ile üyelerine deneyim ve iş olanağı

Yayın Tarihi 02.02.2018