Toplumda Kadının Sesi Zirvesi

Tarih/Saat: 26 Mart Pazartesi – 14:00
Yer: İstanbul Barosu – Orhan Apaydın Konferans Salonu
Adres: Asmalı Mescit Mah, Orhan Adlı Apaydın Sokak No:2, 34430 Beyoğlu/İstanbul

Günümüzün temel sorunlarından biri kadının toplumdaki yeri. Kadının iş hayatına katkısı, kürtaj hakkı, kadına şiddet, kadın cinayetleri. Eğitim ve iş alanında, durum pek parlak değil. Türkiye, yükseköğretim mezunu kadın istihdamında en düşük orana sahip.

Anayasa, insanların yaşama hakkını ve bedensel bütünlüğünü koruma altına alır. 6284 sayılı Kanun'dan hareketle; bedensel bütünlüğün ihlali, seyahat hakkımızın sınırlandırılmasından şiddete, bedenimizle ilgili kendi kararlarımızı almamızı engelleyen her tür davranıştır.

Günümüzde kadın cinayetleri ve paralelinde şiddet biçiminde vahşileşme söz konusu. 2016 yılında 328 kadın erkekler tarafından öldürülürken, 2017’nin  ilk on ayında bu sayı 337’ye yükselmişti. 2018’de de durum ne yazık ki iyiye gitmiyor.

Kadının dünyadaki ve ülkemizdeki durumunun analizini, nedenlerini ve çözümlerini İstanbul Barosu Başkanı Av. Mehmet Durakoğlu'nun açılış konuşmasıyla, İstanbul Barosu Kadın Hakları Merkezi Başkanı Av. Hale Akgün ve İstanbul Barosu Kadın Hakları Merkezi Başkan Yardımcısı Av. Afet Gülen Büberci ile tartışacağımız İstanbul Barosu ve Kariyer Hukuk Derneği tarafından düzenlenen “Toplumda Kadının Sesi” zirvemize hepinizi bekliyoruz.

Zirvemiz herkese açık olup, ücretsizdir. Zirveye katılmak için aşağıdaki formu doldurmanız yeterlidir.

Yayın Tarihi 10.03.2018