Yeni Dönem Üyelikleri Açıldı

esin(1).jpg

1- Kariyer Hukuk Derneği’ne nasıl üye olabilirim ?
Üyelik sıfatı kazanabilmek için ; Medeni hakları kullanma ehliyetine haiz , hukuk fakültesi öğrencisi veya mezunu, ağır hapisle mahkum olmamış olanlar derneğe üye olabilir.Üyelik formundaki adımları izleyerek üyelik işlemlerinizi tamamlayabilirsiniz.

Üye olmak için, http://kariyerhukukdernegi.org/Uyelik-Basvurusu adersindeki adımları izlemeniz ve ödemeyi online ödeme ile kredi veya banka kartı ile taksitli ve taksitsiz seçeneklerle yapmanız mümkündür.

2017-2018 Akademik Yılı üyelik aidatı 50 TL’dir.Online ödeme yerine havale işlemi yapacak üyelerimizin formu doldurduktan sonra kendilerine verilen referans kodu ve dekont fotoğrafını uyelik@kariyerhukukdernegi.org adresine mail atmaları gerekmektedir.

Geçtiğimiz yıllarda üye olmuş olanlar da aynı adımları izlemelidir.

2- Kariyer Hukuk Derneği’ne neden üye olmalıyım ?
Kariyer Hukuk Derneği’ne üye olarak, KHD’nin düzenlediği hukuk okulu eğitimleri, büro gezileri, paneller ve söyleşilere ücretsiz katılabilir, paydaşlarımızla düzenlediğimiz konferanslar, avukatlık kampları, legal english eğitimleri ve yoğun programlı sertifika eğitimlerine indirimli katılabilirsiniz.

3- KHD ne tür etkinlikler düzenliyor ?
KHD’nin etkinlik yapısı, Hukuk Okulu Eğitimleri, Konferanslar ve Büro Gezileri olmak üzere üç ana başlığa ayrılmıştır.
1- Hukuk Okulu Eğitimleri:
Hukuk Okulu, hukukun spesifik alanlarında, o alanların uzmanları tarafından verilecek eğitimlerle üyelerinin mezun olduktan sonra seçmek istedikleri alanlar hakkında fikir sahibi olmasını sağlamakta. Ayrıca o alanın uzmanlarıyla, az kişilik kontenjanlı eğitimler sayesinde birebir tanışma, iletişim kurma ve sorularını yöneltme imkanı bulmaktadır. Geçtiğimiz dönem düzenlediğimiz bazı hukuk okulu eğitimleri şunlardır:
a. Çapraz Sorgu Eğitimi – Av. Mehmet Zengin, Zengin & Zengin Hukuk ve Danışmanlık
b. Birlşeme & Devralma Eğitimi – Av. Eren Kurşun, Esin Avukatlık Ortaklığı
c. Enerji Piyasalarında Serbestleştirme ve Özelleştirme – Av. Aykut Bakırcı, Bezen & Partners
d. Kentsel Dönüşüm ve Gayrimenkul Hukuku – Av. Ali Güvenç Kiraz, AGK Hukuk
e. Özgeçmiş Hazırlama ve Sunum Teknikleri – Hüseyin Ali Yüceli, Poli-TİK Danışmanlık

2- Konferanslar
KHD, düzenlediği konferanslarda alanında uzman ve tanınmış hukukçu ve hukukla bağlantılı iş insanlarını davet etmekte, üyeler; konuşmacıların başarı hikayelerini dinlemekte ve konuşmacılarla tanışma imkanı yaratmaktadır. Geçtiğimiz dönemlerde konferanslarımıza katılan bazı isimler şunlardır:
a. Av. Gönenç Gürkaynak
b. Av. Mehmet Gün
c. Av. Fethi Pekin
d. Av. M. Emin Özkurt
e. Av. Ahmet Sedid Kurutluoğlu
f. Yrd. Doç. Dr. Ural Aküzüm
g. Av. Ahmed Pekin
h. Prof. Dr. Duygun Yarsuvat
i. Yard. Doç. Dr. R. Murat Önok
j. Av. Dr. Rezan Öpözdemir

3- Büro Gezileri
KHD, düzenlediği büro gezileriyle üyelerine staj ve iş imkanı sağlamakta, çalışma hayali kurduğu ofisi yakından tanıma imkanı sağlamakatadır. Geçtiğimiz dönemlerde büro gezisi yaptığımız bazı ofisler şunlardır:
a. Esin Avukatlık Ortaklığı
b. Gün + Partners Avukatlık Bürosu
c. Bezen & Partners
d. Çavuş & Coşkunsu Hukuk Bürosu
e. Kolcuoğlu & Demirkan & Koçaklı Hukuk Bürosu
f. Sarı & Kılıç Hukuk Bürosu
g. Bilgin Hukuk ve Danışmanlık

Bunlar dışında paydaşlarımızla yoğun programlı Avukatlık Kampları ve Legal English programları düzenlemekteyiz. Bu programlara KHD üyesi olarak indirimli katılma fırsatları yakalayabilirsiniz.

4- Katıldığım etkinlikler sertifikalı mı ?
KHD’nin düzenlediği konferans ve hukuk okulu eğitimleri 2017-2018 akademik dönemi itibariyle sertifikalı olacaktır.

5- KHD aracılığıyla staj ve/ya iş imkanı bulabilir miyim ?
Geçtiğimiz dönem itibariyle düzenlediğimiz etkinlikler, özellikle büro gezileri kapsamında üyelerimiz istediği bir çok ofiste staj ve/ya iş imkanı yakalamıştır.

6- KHD’nin diğer STK’lardan farkı nedir ?
KHD yönetim ve organizasyonunda ağırlıklı olarak öğrenci ve avukatların yer aldığı, bağımsız, siyasetten uzak akademik bir dernek olarak Türkiye’de bu misyonla hareket eden ilk kuruluştur.

7- Etkinliklere katılmak dışında akademik anlamda kişisel gelişimim için ne gibi fırsatlar yakalayabilirim ?
KHD’ye üye olarak,  yeni yayına giren “kariyerhukukdernegi.org” sitemizde, önümüzdeki günlerde açılacak olan yazılar bölümünde makalenizi yayınlatabilir ve özgeçmişinize ekleyebilirsiniz. Ayrıca yine sene içinde başlatacağımız E-Dergi projesinde editörlük ve yazarlık alanlarında görev alabilirsiniz.

8- Üyelik dışında ne gibi katıklarda bulunabilirim ?
KHD, aktif üyelik sistemiyle çalışmaktadır. Aktif üye olabilmek için normal üye olmanız gerekmektedir. Aktif üyelik alımları henüz açılmamakla birlikte, açıldığı tarih itibariyle mevcut üyelere öncelik tanınmaktadır.

Detaylı bilgi için tıklayınız.

Yayın Tarihi 30.08.2017